werkwijze doggiedouche en trimsalon

De Salon

Ik vind het belangrijk om rustig met uw hond te werken. Ik laat de hond dus altijd even wennen aan de ruimte waar hij is.
salon
We beginnen op de trimtafel voor een kambeurt, hierdoor ontspant de hond, eventuele klitten worden verwijderd, onregelmatigheden van de huid worden opgemerkt en bekeken.

Hierna krijgt de hond een scheer, knip of plukbeurt. Net wat de vacht van uw hond vraagt, en wat gewenst is vanuit u als klant. Haren voor de oogjes worden weggeknipt, oren worden uitgeplukt, haren onder de poten worden verwijdert. De anaalklieren worden indien nodig leeggemaakt(hierbij wil ik opmerken dat ik dat alleen via de buitenkant kan en mag doen. Als ik ze niet leeg gedrukt krijg en ze zitten vol, is een bezoekje aan de dierenarts aan te raden. Zij doen dat leeg maken namelijk van binnenuit).

Daarna in bad. IMG-20160117-WA0000  Bij mij gaan alle honden in bad, ook de honden die geplukt worden. Ik heb hier speciale shampoo voor. De honden gaan dus allemaal netjes en fris weer met het baasje/vrouwtje mee.

De hond krijgt nog een blaas, fohn en kambeurt na het bad. En hij wordt nog eens netjes nagewerkt.

Ik werk met een beloningssysteem, van stem, een aai en als het van u mag een hondenkoekje.

Tips:

* Breng uw hond nooit met een volle maag! Dit is voor de hond niet fijn omdat hij langer moet staan. Beter kun je hem als beloning zijn voer na het trimmen geven.

* Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zo lang op moet houden of op mijn tafel doet!

* Indien uw hond een medische en/of besmettelijke aandoening heeft (kennelhoest, ringworm e.d.), dan vernemen wij dit graag van u!

* Breng uw hond aangelijnd mee.

* Mocht u niet op een afspraak aanwezig kunnen zijn, laat het ons dan zo vroeg mogelijk weten.