Doggie-opvang

HONDENOPPAS

Toen wij een oppasadres zochten voor onze honden, kwamen we er achter dat dit niet gemakkelijk was. Wij houden niet van pensions met buitenkennels, en vrienden vinden de opvang van 1 hondje nog wel leuk, maar 3 van die rakkers is vaak te veel van het goede. Wie laat er nu een vreemde hond in zijn huis en laat het ook nog in het gezin meedraaien. papa's plekje is het fijnst R

Wij dus!!

5 doggiesR

We vinden het leuk om honden op te vangen in een huiselijke omgeving, met zoveel mogelijk de regels van thuis. Of dat nu voor 1 dag, een weekeind, vakantie of vaste oppas dagen is dat maakt niets uit. We vinden het gezellig met honden om ons heen.
Al die tijd zit uw hond bij anderen in de groep. Dat vinden ze niet alleen erg leuk, maar is ook goed voor de sociale ontwikkeling van uw hond. Door onze kleinschalige aanpak, kunnen we extra aandacht aan de honden geven. Miek met beau en arhtur cool

Ook is het geen probleem als honden medicatie gebruiken of al wat ouder zijn.  Fien en dixie (3)

We hebben een tuin van 1000m2 waar de honden lekker kunnen spelen, de deur staat in de zomer altijd open zodat ze in en uit kunnen lopen. Verder kunnen de honden gaan liggen waar ze willen.  miek en de honden (2)

De honden dienen sociaal van karakter te zijn, ze leven tenslotte in ons huis met onze eigen drie honden. Misschien overbodig te zeggen maar wij hebben GEEN KENNELS. Wel maken wij gebruik van benches als het nodig is. Dit gebruiken wij alleen als wij niet thuis zijn en s’ nachts.  miek en de honden (6)

Natuurlijk bent u vooraf van harte welkom om eens te bekijken hoe het er bij ons uitziet en aan toe gaat. Dit graag zonder uw hondje. Het kennismaken tussen de honden onderling doe ik op een rustige manier, zonder het baasje.

Wat bieden wij??
Een omgeving waarin uw hond zich prettig voelt

Een liefdevolle benadering van uw hond

Gewoon in huis en tuin verblijven en in huis slapen

Kleinschaligheid

Rennen, spelen, slapen – gewoon doen waar je zin in hebt samen met ons en de andere honden.

Zo nodig medische verzorging

En wat wordt van U verwacht:
Uw hond dient sociaal te zijn, naar mens en dier.

Uw hond dient volledig ingeënt te zijn (incl. kennelhoest en rabiës!)

Uw hond moet behandeld zijn tegen teken en vlooien (datum laatste behandeling vermelden). Als het langer als een maand is geleden dat ze behandeld zijn, krijgen ze bij ons een behandeling tegen een vergoeding van 10 euro. Ik neem aan dat iedereen zich kan voorstellen dat wij geen vlooien in ons huis kunnen gebruiken!!

Uw hond heeft zijn eigen riem, zijn voer/eten, zijn mand of kleed/deken met geur(dus geen nieuwe!) en zijn inentingsboekje nodig om hier te logeren.

Wij gebruiken voor de hond het liefst zijn eigen voer i.v.m. mogelijke darmproblemen bij wisselen van voer. Maar mocht dit zijn vergeten kan hij ons voer krijgen, de kosten bedragen €2,- per dag per hond.

De honden moeten worden gebracht en gehaald.
(evt. kan uw hond op afspraak door ons worden opgehaald en thuisgebracht, hier berekenen we een kilometer vergoeding voor die apart wordt berekend).

Haal- en brengtijden zijn flexibel. Normale haal- en brengtijden zijn tussen 7.00 uur en 9.00 uur en tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Maar het is mogelijk uw hond ‘s ochtends al vanaf 6 .00 uur te brengen en bij uitzondering kun je de hond tot 22.00 uur ophalen.

Hoe voelt een hond zich thuis:
– eigen deken, mand, kleed
– eigen voer/eten, om darm problemen te voorkomen
– regels van huis aanhouden, voor zover mogelijk.

Bij ons zijn alle honden welkom. Reuen en teven. Omdat wij hier jongens hebben die nog intact zijn(de ballen nog hebben), is het niet mogelijk om loopse(vuile) teven te laten logeren. Mochten zij tijdens hun logeerverblijf loops worden, moeten we een andere oplossing zoeken. Ik neem dan contact met u op en we bedenken samen een andere oplossing(of bij vrienden/kennissen, of ze gaan naar het pension aan de grens. Dit brengt wel een behoorlijke meerprijs met zich mee).

Als u de hond brengt zal hij bij uw vertrek, met u mee willen, u bent tenslotte zijn roedel. Dit kan een emotioneel moment betekenen voor u.
Maar zodra u weg bent, zal de hond nieuwe indrukken krijgen van zijn omgeving en andere honden, en zijn plekje proberen te vinden in de roedel waar hij zich nu in bevind.
De eerste dag is dit meestal even wennen, de 2e dag is dat duidelijk en zal hij zijn aandacht vestigen op alles wat er te beleven is.